پروپیلن گلیکول برای پوست: فواید، عوارض جانبی و نحوه استفاده

مقالات چهارشنبه, 05 آذر 1399 14:06

پروپیلن گلیکول که به آن propanediol نیز گفته می شود، الکلی مصنوعی است که آب را جذب می کند. این یک مایع چسبناک و بی رنگ است که تقریباً بدون بو است و طعم شیرین کمی دارد. پروپیلن گلیکول یکی از پرکاربردترین مواد تشکیل دهنده 

پروپیلن گلیکول برای پوست: فواید، عوارض جانبی و نحوه استفاده

پروپیلن گلیکول که به آن propanediol نیز گفته می شود، الکلی مصنوعی است که آب را جذب می کند. این یک مایع چسبناک و بی رنگ است که تقریباً بدون بو است و طعم شیرین کمی دارد. پروپیلن گلیکول یکی از پرکاربردترین مواد تشکیل دهنده محصولات آرایشی و بهداشتی از جمله پاک کننده های صورت، مرطوب کننده ها، صابون های حمام، شامپوها و نرم کننده ها، خوشبو کننده ها، مواد اصلاح کننده و مواد معطر است. این ماده علاوه بر استفاده به عنوان ماده موادی در محصولات آرایشی و مراقبت های شخصی، در بسیاری از مواد غذایی مانند آبجو، محصولات پخته شده بسته بندی شده، محصولات لبنی منجمد، مارگارین، قهوه، آجیل و نوشابه استفاده می شود. همچنین در بسیاری از داروها به عنوان ماده غیرفعال (به عنوان مثال حلال) استفاده می شود. FDA استفاده از آن را در غلظت های 98٪ در داروهایی که روی پوست و 92٪ در داروهای خوراکی مصرف می شود، تأیید کرده است.

اگر مدام بدنبال مواد فوق العاده آبرسان و مرطوب کننده هستید، این مقاله برای شما مناسب است. از آنجا که امروز، ما قصد داریم شما را در مورد پروپیلن گلیکول، ماده ای که به طور گسترده در صنعت لوازم آرایشی استفاده می شود، روشن کنیم.پروپیلن گلیکول با ظرفیت های مختلف در محصولات مراقبت از پوست استفاده می شود. این یک ماده چند منظوره است که مزایای زیادی برای کاربر خود دارد. بنابراین، بیایید همه کارهایی که این ماده می تواند انجام دهد را دریابیم و برخی فرضیه های رایج را در مورد اثرات مضر آن از بین ببریم.

پروپیلن گلیکول چیست؟

پروپیلن گلیکول مایعی مصنوعی آلی، بی رنگ و بدون بو است که آب را جذب می کند. این ماده به عنوان مرطوب کننده، حلال، نرم کننده یا نگهدارنده در محصولات مختلف مراقبت از پوست استفاده می شود. این بدان معنی است که رطوبت پوست شما را حفظ می کند و به جذب بهتر مواد قوی در پوست کمک می کند. این ماده معمولاً در کرم ها، لوسیون ها و سرم ها استفاده می شود.

چگونه از پروپیلن گلیکول روی پوست استفاده کنیم؟

برخی از محصولات مراقبت از پوست با این ماده ممکن است نیاز به استفاده از بتونه کاری قبلی داشته باشند.

برای چند محصول، ممکن است لازم باشد قبل از استفاده آن را به خوبی تکان دهید.

دستورالعمل های روی برچسب محصول را با دقت بخوانید تا از هر نوع سواستفاده جلوگیری کنید.

در صورت وجود سوال یا تردید در مورد استفاده از پروپیلن گلیکول برای برخی از مشکلات پوستی، از مشاوره با متخصص پوست خود دریغ نکنید.

اگر از آن با نگرانی استفاده می کنید، فقط همانطور که در برچسب یا توسط متخصص پوست شما آمده است، روی مناطق آسیب دیده پوست قرار دهید.

دفعات و میزان استفاده از آن به محصول و مشکل پوستی شما بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر به دنبال درمان خشکی دست خود هستید، ممکن است پزشک به شما پیشنهاد دهد که پس از هر بار شستن دست، این محصول را استفاده کنید.

برای مشکلات سوختگی پوست، ابتدا با پزشک خود بررسی کنید که آیا محصول شما می تواند در مناطق سوخته استفاده شود یا خیر.

کلمه احتیاط

اگرچه استفاده از پروپیلن گلیکول نسبتاً ایمن است، اما به دلیل استفاده از این ماده، مناطق کمی از بدن شما که دچار بیماری پوستی هستند ممکن است بیشتر تحت تأثیر قرار گیرند. استفاده از پروپیلن گلیکول بر روی پوست تحریک شده می تواند آسیب برساند. بنابراین، قبل از استفاده، به خصوص اگر هرگونه مشکل پوستی دارید، با پزشک خود مشورت کنید. همچنین در صورت بروز حساسیت، قبل از استفاده تست پچ را انجام دهید.

مزایای پروپیلن گلیکول برای پوست

· آب را جذب می کند

پروپیلن گلیکول به عنوان یک ماده مرطوب کننده در سطح غلظت پایین عمل می کند. آب را جذب کرده و به لایه بیرونی پوست می برد. از این رو، محصولات آرایشی و بهداشتی که دارای پروپیلن گلیکول هستند، برای آبرسانی به پوست و رفع خشکی پوست مفید هستند.

· عنصر مرطوب کننده

هنگامی که پروپیلن گلیکول مانند یک ماده مرطوب کننده رفتار می کند، برخی از مزایای مرطوب کنندگی را نیز به پوست شما ارائه می دهد. پوست شما پس از استفاده از محصولات غنی شده با پروپیلن گلیکول، احساس صاف و نچسبندگی پیدا می کند.

· علائم پیری را کاهش می دهد

همه ما بعد از یک دوره مشخص از زندگی پیر می شویم. پوست ما یک جز component به نام عامل مرطوب کننده طبیعی دارد که با افزایش سن خشک می شود. این علائم پیری مانند چین و چروک، پوسته پوسته شدن و زبری را ایجاد می کند. پروپیلن گلیکول می تواند سرعت پیری پوست شما را کاهش دهد.

· اثر لوازم آرایشی و بهداشتی را افزایش می دهد

پروپیلن گلیکول جدا از داشتن فواید بی نظیر، به جذب سایر مواد موثر در مواد آرایشی نیز کمک می کند. نفوذ مواد از طریق پوست را ساده و تقویت می کند. به طور طبیعی، مواد آرایشی با کارایی بیشتری کار می کنند و بهترین اثر را دارند.

· از هدر رفتن آب جلوگیری می کند

پروپیلن گلیکول به عنوان نرم کننده برای ایجاد یک لایه محافظ روی پوست شما عمل می کند. این از هدر رفتن آب جلوگیری کرده و منجر به ایجاد پوستی صاف و سالم می شود.

· برای آکنه مفید است

یکی از شایع ترین و آزار دهنده ترین مشکلات پوستی که ما با آن روبرو هستیم، آکنه است. بسیاری از مواد آرایشی به جای پاک سازی، آسیب بیشتری به آکنه وارد می کنند. اما پروپیلن گلیکول برای آکنه بی خطر است زیرا روغنی نیست. این کمک می کند تا پوست با گذشت زمان بهبود یابد و آکنه محو شود.

عوارض جانبی پروپیلن گلیکول بر روی پوست و موارد احتیاطی
پروپیلن گلیکول از نفت به دست می آید که اگر سرطان زا باشد (باعث سرطان شود) باعث نگرانی می شود. اما بخاطر بسپارید که روغن نفتی با درجه لوازم آرایشی و نفتی که از نظر تجاری استفاده می شود با یکدیگر متفاوت هستند. بنابراین، سطح سمیت در پروپیلن گلیکول بسیار ناچیز است و برای مراقبت از پوست بی خطر است.

افرادی که اگزما دارند نباید از مواد آرایشی مبتنی بر پروپیلن استفاده کنند زیرا باعث بدتر شدن وضعیت پوست می شود.

قبل از استفاده منظم از آن، مقدار کمی از محصول را روی بازوهای خود امتحان کنید. اگر این ماده برای شما مناسب نیست یا آلرژی ایجاد می کند، استفاده از آن را قطع کنید.

مطالعات نشان می دهد که استفاده مکرر از این ماده بر روی چشم و منطقه بینی ممکن است باعث تحریک شود.

 

 

 

 

بازرگانی ملل

بازرگانی ملل در حوزه خرید و فروش مواد اولیه شیمیایی فعالیت دارد.

سعی ما ارائه مواد با کیفیت با خلوص بالا مطابق با برگه آنالیز و با قیمت مناسب  است.

تماس با ما

نشانی دفتر فروش تهران : تهران، سه راه افسریه، بعد ازمیدان آقانور، بازار کیمیا (فروشندگان مواد شیمیایی تهران)

نشانی انبار : جاده قدیم قم ، شورآباد ، خیابان 60متری

تلفن:  33486591-021

موبایل: 6441760-0912

ایمیل: info[@]melalchimestry.com