پروپیلن کربنات

آرایشی و بهداشتی

پروپیلن کربنات یک حلال قطبی شفاف و بی بو با نقطه جوش بالا (‎242°C‎) می باشد. این ترکیب آلی با فرمول شیمیایی C4H6O3 یک کربنات استر حلقوی است که از پروپیلن گلایکول به دست می آید. پروپیلن کربنات عمدتا به عنوان حلال قوی در کاربردهای متنوعی از قبیل چسب و پاک کننده رنگ به کار می رود. همچنین این ماده در صنایع آرایشی بهداشتی نیز در مواردی از قبیل لاک پاک کن استفاده می شود.

پروپیلن کربنات

پروپیلن کربنات یک حلال قطبی شفاف و بی بو با نقطه جوش بالا (‎242°C‎) می باشد. این ترکیب آلی با فرمول شیمیایی C4H6O3 یک کربنات استر حلقوی است که از پروپیلن گلایکول به دست می آید. پروپیلن کربنات عمدتا به عنوان حلال قوی در کاربردهای متنوعی از قبیل چسب و پاک کننده رنگ به کار می رود. همچنین این ماده در صنایع آرایشی بهداشتی نیز در مواردی از قبیل لاک پاک کن استفاده می شود.

کاربرد پروپیلن کربنات

صنایع آرایشی

در محصولات مراقبت شخصی، در فرمولاسيون آرایش به ویژه رژ لب، سایه چشم و ریمل مژه و ابرو و نیز محصولات پاک کننده پوست استفاده می شود. از این ترکیب برای حل کردن مواد دیگر استفاده می شود و اغلب با گلیتان های رس (مانند مونتموریلونیت یا بنتونیت) استفاده می شود.

از این ترکیب در حلال ها ، ریخته گری پوشش سیم، حلال آفت کش ها ، حلال برای محصولا چوبی استفاده می شود .

از این ماده ، اکسید پروپیلن و دی اکسید کربن تولید می شود، کربنات پروپیلن به عنوان یک فرآورده جانبی در طول فرایند شیمیایی شکل می گیرد. این ترکیب آلی همچنین می تواند در واکنش ها و شرایط کمی متفاوت باشد. با این حال، نیاز به مواد اولیه مشابه برای روند دارد. روشهای دیگری برای تولید این ترکیب ارگانیک وجود دارد. یکی دیگر از گزینه های محبوب این است که استفاده از پروپیلن گلیکول و اوره، با استفاده از اکسید روی-آهن به عنوان یک کاتالیزور برای سرعت بخشیدن به واکنش شیمیایی می باشد.

پروپیلن کربنات به عنوان حلال “سبز”

امروزه بحث جایگزینی حلال های شیمیایی با حلال های “سبز” (دوست دار محیط زیست) یکی از مسائل پیش رو و مهم در صنایع مختلف است. بر اساس تعریف، حلال های سبز به موادی اطلاق می شود که نگرانی های زیست محیطی را برطرف کنند، توانایی بهینه سازی فرآیند را به صورت کامل داشته باشند و هزینه پایینی داشته باشند. ویژگی های یک حلال سبز باید شامل سمیت پایین، حمل و نقل آسان، زیست تجزیه پذیر بودن، قابل بازیافت بودن، سهولت در جداسازی و تصفیه، بازده خوب و قدرت انتخابی بالا باشد. در میان حلال های ارگانیک، کربنات های ارگانیک به عنوان حلال سبز به حساب می آیند. این استرها پایدار هستند و هم در مصارف تحقیقاتی و هم مصارف صنعتی می توانند مورد استفاده قرار بگیرند. PC به عنوان یکی از اعضای خانواده این کربنات ها خصوصیاتی دارد که آن را به یک حلال سبز تبدیل می کند. یکی از مواردی که در این مورد می توان مثال زد، جایگزینی این ماده با استون در لاک های پاک کننده ناخن است.

اثرات جانبی

PC خالص بر روی پوست ایجاد التهاب و تحریک می کند اما محلول های آبی (تا غلظت 10%) آن بر روی پوست هیچگونه اثر مخربی ندارند. غلطت این ماده در پاک کننده های لاک از 0.54-20% است که برای پوست و سلامتی انسان هیچگونه خطری ندارد. بر اساس مطالعات مختلفی که بر روی ایمنی این ماده صورت گرفته است، استفاده غیر مستقیم از آن در غذا به عنوان جزئی از چسپ بلامانع است و برای سلامتی انسان ضرری ندارد.

نکات ایمنی هنگام استفاده پروپیلن کربنات

اداره غذا و دارو (FDA) ایمنی پروپیلن کربنات را بررسی کرده و آن را به عنوان یک افزودنی غیر مستقیم مواد غذایی به عنوان یک جزء از چسب ها تأیید کرده است. این ماده توسط کمپانی Review Expert Ingredient Cosmetic (CIR) ارزیابی شده است. پانل کارشناس CIR داده های علمی را ارزیابی کرد و نتیجه گرفت که کربنات پروپیلن به عنوان یک ماده آرایشی در شیوه های مصرف و غلظت کنونی ایمن است. در سال 2004، به عنوان بخشی از برنامه ریزی مجدد ارزیابی مواد، پانل کارشناس CIR اطلاعات جدیدی در مورد کربنات پروپیلن یافت.

بازرگانی ملل

بازرگانی ملل در حوزه خرید و فروش مواد اولیه شیمیایی فعالیت دارد.

سعی ما ارائه مواد با کیفیت با خلوص بالا مطابق با برگه آنالیز و با قیمت مناسب  است.

Goftino



تماس با ما

نشانی دفتر فروش تهران : تهران، سه راه افسریه، بعد ازمیدان آقانور، بازار کیمیا (فروشندگان مواد شیمیایی تهران)

نشانی انبار : جاده قدیم قم ، شورآباد ، خیابان 60متری

تلفن:  33486591-021

موبایل: 6441760-0912

ایمیل: info[@]melalchimestry.com